Camino de Costa Portugues - Portosta Vigoon 7.-14.6.2024

Porto - Póvoa de Varzim - Esposende - Viana do Castelo - Baiona - Vigo 

Kaunein caminoreitti, kulkee vehreässä maastossa merenrantaa seuraillen.Kuljetaan aivan Atlantin valtameren läheisyydessä kohti Espanjan Vigoa, idyllisestä merenrantakaupungista toiseen ihastellen portugalilaisia hiekkarantoja ja -dyynejä, Monte de Santa Tecla -kukkulaa sekä Rio Miñojoen suistoaluetta. Tämä reitti on vasta hiljattain saanut virallisesti "pyhiinvaellusreitti"-nimityksen ja se tunnetaan kauneudestaan ja rauhallisuudestaan.

Asiantuntijan matkassa 

Lipasti Ulla

Lipasti Ulla, asiantuntijaopas

Ulla Lipasti on Madridissa asuva pitkän linjan matkailun ammattilainen. Hän on vaeltanut useita kymmeniä kertoja eri reittejä Santiago de Compostelaan. ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa 
  • majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainituissa hotelleissa
  • ohjelman mukaiset ateriat ja kuljetukset
  • huoltoauto matkatavaroille ja matkustajille
  • pyhiinvaelluspassi
  • suomenkielisen asiantuntijaoppaan palvelut perillä

1 879 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 7.6.
Lento Portoon
Lento Portoon. Kuljetus hotelliin, majoittuminen ja kaupunkikiertoajelu ja yhteinen lounas. Päivän aikana on mahdollisuus käydä Porton kauniissa vanhassa kaupungissa, kannattaa tutustua vaikkapa katedraaliin, josta monet aloittavatkin pyhiinvaelluksensa. (L)

2.päivä, 8.6.
Matosinhos – Póvoa de Varzim (25km)
Aamiainen hotellissa. Siirrytään bussilla Matosinhosiin,josta kävely alkaa. Vaelluksen aikana taakse jätetään suurehkon kaupungin vilkkaus ja suunnataan merenrannan tuntumassa kohti pohjoisempana olevaa Povoa de Varzimin kaupunkia. Majoitus ja illallinen. (A,P)

3. päivä, 9.6.
Póvoa de Varzim – Esposende (20 km)
Aamiainen hotellissa. Póvoa de Varzim on kaupunki, joka kehittyi aikanaan kalastuksen, 1800 -luvulla Portoon johtavan rautatien ja kehittyvän turismin myötä. Vaelluksen aikana nauttitaan meren läheisyydestä, pitkähköistä hiekkarannoista sekä mäntymetsistä. Kuljetaan myös Parque Natural del Litoral Norte -luonnonpuistoalueella. Ennen saapumista Esposendeen ylitetään rio Cávado-joki. Majoitus ja illallinen Esposendessä. (A,P)

4.päivä, 10.6.
Esposende – Viana do Castelo (20 km)

Aamiainen hotellissa. Esposenden vanha linnoitus ja majakka toivottavat vaeltajille hyvää matkaa eteenpäin kohti Viana do Casteloa. Siirrytään bussilla Marinhasiin, josta päivän vaellus alkaa San Miguelin alberguen luota. Vaellus kulkee luonnonpuistoalueella, kiermurtelevilla rannoilla ja hiekkadyyneillä. Luonnonpuiston alueella luonnon monimuotoisuus tulee hyvin esille, suurimman huomion keräävät erilaiset lintulajit. Välillä reitti kulkee kauempana merenrannasta. Limajoki ylitetään vuonna 1878 käyttöön otettua Ponte Eiffel siltaa pitkin, saavutaan Viana do Casteloon. Päivän vaellusmaasto on tasaista. Majoittuminen ja illallinen Viano do Castelossa. (A,P)

5.päivä, 11.6.
Viana do Castelo – A Guarda (25 km)
Aamiainen hotellissa. Joen äärellä sijaitsevassa Viana do Castelossa on kaunis vanhalla kaupunki. Huomiota herättävät varsinkin taloissa käytetyt keramiikkalaatat. Kaupungin laidalla kohoaa Monte de Santa Lucia, jonka huippua koristaa Sagrado Corazon de Jesus -temppeli. Ylös huipulle pääsee köysiradalla. Vaellus jatkuu merenrannan tuntumassa, lähes tasaisessa maastossa. Ohitetaan lukuisia rantoja, kuljetaan kivisiä ja hiekkaisia polkuja pitkin. Caminhasta mennään lautalla Miñojoen toiselle puolelle, ylitetään Portugalin ja Espanjan raja ja siirrytään eri aikavyöhykkeelle. Espanjan puolella saavutaan A Guardan kylästä bussikuljetus Baionan kaupunkiin, jossa majoittuminen ja illallinen. (A,P)

6. päivä, 12.6.
A Guarda – Baiona (23 km)
Aamiainen hotellissa. A Guarda on espanjalainen merenrantakaupunki, jonka kohokohtia ovat satama-alue, Plaza do Relo -aukio sekä Santa Marian kirkko. Päivän reitti kulkee ranta-alueiden ja viiniviljelyksien kautta kohti Oian kuntaa, jossa sijaitsee 1100 -luvulta peräisin oleva Real Monasterio de Santa Maria de Oia. Kuljetaan suhteellisen tasaista maastoa Baionan kaupunkiin. Majoittuminen ja illallinen Baionassa. (A,P)

7. päivä, 13.6.
Baiona - Vigo (22 km)

Aamiainen hotellissa.  Vaelletaan Galician suurimpaa kaupunkiin Vigoon. Reitin varrelle jää useita paikallisia pieniä maalaistaloja ja pazoja. Kävellään Ria de Vigo joen suiston tuntumassa. Reitin varrella on jonkun verran nousuja ja parhammillaan kuljetaan noin 160 metriä merenpinnan yläpuolella. Saavutaan Vigoon, jossa majoittuminen ja illallinen. (A,P)

8. päivä, 14.6.
Kotimatka
Aamiainen hotellissa. Kuljetus bussilla Vigosta Portoon Portugalin puolelle, josta lento Saksan kautta Helsinkiin. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - München 06.05 - 07.40 Lufthansa
München - Porto     08.30 - 11.15  Lufthansa
Porto - Frankfurt    16.30 - 20.10  Lufthansa
Frankfurt - Helsinki 21.30 - 01.15 +1 Lufthansa


Majoitus
Porto, Legendary  *** 1yö
Povoa, Hotel Luso Brasileiro **, 1yö
Esposende, Hotel Suave Mar ***, 1 yö
Viana Castello, Hotel Jardim Viana do Castello **, 1yö
Baiona, Hotel Bahia Bayona***, 2 yötä
Vigo, Hotel Ciudad de Vigo****, 1yö   


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 400 €


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 1
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi. EU-maihin riittää myös voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.


Muut lisätiedot

Matkustajalta edellytetään hyvää peruskuntoa. Matka ei sovellu liikuntarajoitteiselle.