Camino Frances - Sarriasta Santiago de Compostelaan 20.-27.4., 4.-11.5., 12.-19.10.2024

Sarria (1 yö) - Portomarin (1 yö) - Palas de Rei (1 yö) - Arzua (1yö) - O´Pino (1 yö) - Monte de Gozo - Santiago de Compostela (2 yötä)

Ranskalainen tie ”Camino Frances” on tunnetuin yli tuhat vuotta vanhoista vaellusreiteistä Santiago de Compostelan katedraaliin ja apostoli Jaakobin haudalle. Lähde vaeltamaan kanssamme reitin viimeiset sata kilometriä! Klassisen tien simpukkatunnukset ohjaavat vaellusta idyllisissä Galician maakunnan luonnonmaisemissa, tammimetsissä, viinialueiden ja niittyjen reunoilla läpi ihastuttavien keskiaikaisten maalaiskylien. Nauti – kiirettä ei ole! 

Asiantuntijaopas
20.4. Markku Juustovaara 
4.5. Pekka Katainen 
12.10 Pekka Katainen

Asiantuntijan matkassa 

Katainen Pekka

Katainen Pekka, asiantuntijaopas

Pekka Katainen on ollut oppaana Lomalinjan järjestämillä Espanjan pyhiinvaellusmatkoilla jo useina vuosina. Hän on liikunnan monipuolinen asiantuntija ja puhuu ...

Juustovaara Markku

Juustovaara Markku, asiantuntijaopas

Pitkän linjan reipas ja monipuolinen matkailualan ammattilainen, joka on toiminut oppaana useita vuosia. ...

Asiakkaamme suosittelevat

Itsestä huolehtiminen, liikunta ja lepo, hyvä ruoka ja uni ovat terveyden ja hyvinvoinnin peruspilareita. Aktiivilomilla nämä elämän peruspilarit yhdistyvät matkailuun, uuden kokemiseen ja näkemiseen. - Pekka Katainen, asiantuntijaopas

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitukset kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainituissa hotelleissa
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retki 
• huoltobussi matkatavaroille ja matkustajille
• pyhiinvaelluspassi ja -todistus
• suomenkielisen asiantuntijaoppaan palvelut

1 598 €

1798 € 12.10. lähtö

 

Lukuvinkkejä

Cees Nooteboom: Roads to Santiago, Paolo Coelho: Pyhiinvaellus, Frédéric Gros: Kävelyn filosofiaa

''Tässä maailmassa jokainen ihminen on pyhiinvaeltaja, sanovat kirkkoisät: kaikkien elämä kokonaisuudessaan on maanpakolaisuutta, sillä oikeaa kotia ei löydy eikä sitä voi tästä maailmasta koskaan löträäkään. Ja koko Maa on tilapäinen suoja. Kristitty kulkee elämän läpi niin kuin kävelijä missä-lie-maassa, pysähtymättä.''

''Käveleminen on kääntymys, kutsumus. Kävelemme myös päästäksemme eroon ja juuriaksemme itsemme maailman melskeestä, tehtävien kasautumisesta, kuluttavuudesta. Eikä mikään auta unohtamaan ja olemaan muualla kuin täällä yhtä hyvin.''


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä 20.4.,4.5.,12.10.
Portosta Sarriaan
Aamulento Frankfurtin tai Münchenin kautta Portugalin puolelle Porton lentokentälle, josta jatketaan bussilla Sarriaan. Majoittuminen hotelliin ja yhteinen illallinen. (P)

2. päivä 21.4., 5.5.,13.10
Sarriasta Portomariniin (vaellus 23 km)
Aamiaisen jälkeen vaellus alkaa Sarrian historiallisen keskustan kautta ohittaen Magdalenan luostarin. Reitti on merkitty simpukkatunnuksilla ja keltaisilla nuolilla. Jokainen voi vaeltaa omien voimiensa ja oman vauhtinsa mukaan - yksin tai ryhmässä. Kiirettä ei ole. Päivän aikana kävellään niin teillä kuin metsäpoluilla, läpi pienten galicialaisten kylien. Portomarinin kaupunkiin saavutaan myöhään iltapäivällä. Majoittuminen hotelliin ja yhteinen illallinen. (A, P)

3. päivä 22.4., 6.5.,14.10.
Portomarin - Palas de Rei (vaellus 25 km)
Varhaisen aamiaisen jälkeen vaellus jatkuu niittyjen, tammimetsien ja pienten kylien läpi kohti Palas de Reitä. Päivän vaellus päättyy Palas de Rein kylään, jossa majoittuminen ja yhteinen illallinen. (A, P)

4. päivä 23.4., 7.5.,15.10
Palas de Rei – San Julian – Leboreiro – Furelos – Melide – Ribadiso – Arzua (vaellus 29 km)
Aamiaisen jälkeen vaellus jatkuu. Päivän aikana kävellään hetki vanhaa roomalaistietä ja ylitetään keskiaikaisia kauniita siltoja. Arzuassa majoittuminen hotelliin ja yhteinen illallinen. (A, P)

5. päivä 24.4., 8.5.,16.10.
Arzua – La Barrosas – Salceda – O´Pino (vaellus 20 km)
Aamiaisen jälkeen vaellus jatkuu Arzuasta kohti O´Pinoa idyllisissä maalaismaisemissa. Ohitetaan Pyhä Irene ja saavutaan O´Pinoon. Majoittuminen hotelliin ja yhteinen illallinen. (A, P)

6. päivä 25.4., 9.5.,17.10.
O´Pino – Monte de Gozo – Santiago de Compostela (vaellus 20 km)
Aamiaisen jälkeen alkaa viimeinen vaelluspäivä kohti Santiago de Compostelan kaupunkia. Aamupäivällä noustaan Ilon vuorelle eli Monte de Gozolle, josta näkyy ensimmäisen kerran Santiagon katedraalin tornit, halutessaan voi poiketa pienessä Monte de Gozon kappelissa. Saavutaan Santiago de Compostelaan ja noudetaan pyhiinvaeltajien toimistosta todistukset ja viimeiset leimat passeihin. Majoittuminen hotelliin ja yhteinen illallinen. (A, P)

7. päivä 26.4., 10.5.,18.10.
Pyhiinvaeltajien messu Santiago de Compostelan katedraalissa
Aamiaisen jälkeen opastettu tutustuminen kävellen Santiago de Compostelan vanhaan keskustaan ja osallistuminen juhlalliseen pyhiinvaeltajien messuun Santiagon katedraalissa. Noin tunnin kestävän messun jälkeen on vapaata aikaa tutustua Santiagoon. Kaupunki on täynnä historiaa, palatseja, ravintoloita, viinitupia, kauppoja ja leppoisia ihmisiä ympäri maailmaa. (A, P)

8. päivä 27.4., 11.5.,19.10.
Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen ajo Portugalin puolelle Portoon, josta lento Frankfurtin kautta Helsinkiin. ”Buen Camino”. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta) Lufthansa
Helsinki - Munchen 06.15 - 07.45 
Munchen - Porto 08.25 - 10.20 
Porto - Frankfurt 16.30 - 20.10 
Frankfurt - Helsinki 21.30 - 00.50+1 


Majoitus
Sarria, 1yö, hotel Alfonso IX ****
Portomarin, 1yö,  Pousada de Portomarin ***
Palas de Rei, 1yö, Casa Benilde **
Arzua, 1yö, Casa Teodora **
Rua, 1 yö, Hotel O Pino *
Hotel Compostela 2 yötä, Santiago de Compostela**** 


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
•  yhden hengen huone 262 €  


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 1
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Ryhmän minimikoko 15.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai EU-henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.