Italian vaellus - Cinque Terre ja Liguria 2.-6.9.2024

Ligurian majesteettiset, suoraan mereen syöksyvät kallioiset, mutta vehreät rinteet yhdessä syvänsinisen meren kanssa ovat tämän matkan parasta luontoantia. Maisemaa täydentävät värikkäät veneet ja aurinkovarjot ihastuttavissa kalastajakylissä, joista kuuluisimpia ovat Cinque Terren pikkukylät sekä jetsetkohteena tunnettu Portofino. Vaellusten aikana nähdään paikalliselämän lisäksi pieniä kirkkoja ja pyhiinvaelluskohteita sekä kulttuurikaupunkeja, kuten Sibeliuksen Rapallo ja Kolumbuksen Genova. Majoituskohteeksi on valittu kahden lahden välissä sijaitseva kuvankaunis Sestri Levante.

Asiantuntijan matkassa 

Mäkelä Satu

Mäkelä Satu, asiantuntijaopas

Hotelli- ja ravintolaesimieskoulutuksen jälkeen täydentänyt kokki- ja viinurikoulutusta lisäopinnoilla ulkomailla. Erikoistunut enogastronomisiin matkoihin yli ...

Asiakkaamme suosittelevat

Erittäin asiantunteva, välitön ja huolehtiva opas. Hotelli aivan mahtavalla paikalla ja henkilökunta erittäin ystävällistä. Reitit mukavan vaihtelevia ja kaikki toimi kuin rasvattu. Saimme kaupanpäällisiksi vielä aurinkolomankin rantoineen. - Mirja K.

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• Finnairin suorat reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneissa
• ohjelman mukaiset ateriat (4 x aamiainen, 2 x päivällinen)
• ruokajuomat päivällisillä ¼ l viiniä ja ½ l mineraalivettä
• vaellusohjelma
• ohjelman mukaiset kuljetukset
• suomenkielisen asiantuntijaoppaan palvelut Milanosta alkaen
• italialaisen vaellusoppaan palvelut vaelluksilla

1 675 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 2.9.
Lento Milanoon
Finnairin suora aamulento Milanoon Malpensan lentokentälle, jossa suomalainen opas on vastassa. Kuljetus Ligurian rannikolle Rapalloon, jossa tutustuminen Sibeliuksen suomalaisille tutuksi tehneeseen kaupunkiin. Laivamatka Santa Margherita Liguren kaupunkiin (säävaraus), jossa majoittuminen hotelliin. Vapaa-aikaa. Tervetulotilaisuus, jossa esitellään vaellusreitit ja tehdään varustetarkistus. Tervetulopäivällinen hotellin ravintolassa. (P)

2. päivä, 3.9.
Vaellus Portofinon niemen alueella
Aamiaisen jälkeen tutustuminen Portofinon niemen kävelyreitteihin ja luontoon päättyen jetsetin suosimaan Portofinon kaupunkiin. Paluu hotelliin iltapäivällä. Ilta vapaa. (A)
Kävelymatka n. 10 km kukkulaisessa maastossa, korkeuserot 450m 

3. päivä,4.9.
Vaellus Cinque Terren alueella
Aamiaisen jälkeen lähdetään junalla vaellusreitille Sestristä Cinque Terren kyliin. Tutustutaan pittoreskeihin kalastuskyliin ja tehdään vaellukset kylästä kylään. Osa reiteistä on osittain suljettu, joten valitaan toimivin reitti ja osa matkasta voidaan suorittaa myös laivalla tai junalla. Paluu hotelliin. (A)
Kävelymatka n. 14 km. Korkeuserot 350m. Runsaasti nousuja ja laskuja sekä rappusia.

4. päivä, 5.9
Vaellus Camoglin ja Portofinon alueella
Aamiaisen jälkeen junamatka Camoglin rantakaupunkiin. Pienen tauon jälkeen vaelletaan niemen kärkeen. Laivamatka San Fruttuoson pyhiinvaelluskohteeseen.Tauon jälkeen jatketaan vielä Portofinon kaupunkiin asti. Paluu hotelliin paikallisbussilla. Päivällinen. (A,P)
Kävelymatka n. 8 km. Nousuja ja laskuja n. 350m.

5. päivä,6.9
Genovan vierailu ja kotimatka
Aamiainen hotellissa ja retki Genovaan, joka on kuuluisa suuresta historiallisesta keskustastaan sekä mahtavasta akvaariostaan. Vapaa-aikaa kaupungissa ja lähtö Milanon lentokentälle iltapäivällä. Iltalento Helsinkiin. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Milano 08.00 – 10.05 Finnair
Milano – Helsinki 19.05 – 23.05 FinnairHotel Regina Elena Portofino**** hotelli uskomattoman kauniilla sijainnilla lähellä rantaa, Portofinoon 4km. Huoneissa on sat-tv, minibaari, tallelokero ja vedenkeitin,kylpyhuone ja hiustenkuivaaja. Näkymät huoneista eri suuntiin.


Lisämaksusta
• yhden hengen huone 180 €


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 1
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Ryhmän minimikoko 15.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.