Itävallan vaellus - alppiniittyjä ja vesiputouksia 1.-7.7., 16.-22.9.2024

Unescon maailmanperintökohde Dachsteinin vuoristo, Ramsaun ihastuttava alppikylä sekä naapurissa sijaitseva MM-kisoista tuttu Schladming ja Tauern-vuoristo kutsuvat patikoimaan upeisiin maisemiin. Jokainen patikointipäivä tarjoaa erilaisia näköaloja ja elämyksiä alppiniityistä jäätiköihin, kimmeltelevistä järvistä mahtaviin vesiputouksiin. Illaksi palataan aina mukavaan hotelliimme Ramsaussa.

Idyllinen Ramsau on täynnä viehättäviä maalaistaloja upeine kukkakoristeineen. Pienellä paikkakunnalla osataan vielä vaalia vanhoja perinteitä ja ihmiset ovat aitoja ja ystävällisiä. Tervetuloa mukaan hyväntuuliselle aktiivimatkalle!

Asiantuntijan matkassa 

Hytönen Kirsi

Hytönen Kirsi, asiantuntijaopas

Itävallan virallinen opas ja Saksan tuntija, joka on asunut Wienissä jo yli 20 vuotta. Kirsin tiedot ja tarinat ovat saaneet kiitosta monilta matkailijoilta jo useiden vu ...

Zoidl Christian

Zoidl Christian, liikunnanohjaaja

Itävaltalainen liikunnanopettaja, joka vapaa-ajallaan liikkuu mielellään luonnossa patikoiden tai maastopyöräillen. Christian puhuuu myös suomea. ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen huoneessa
  • ohjelman mukaiset ateriat ja kuljetukset
  • ohjelman mukaiset ohjatut patikat
  • hotellin saunaosaston käyttö
  • Schladming-Dachstein Sommercard, jolla ilmainen pääsy hisseihin ja vaellusbusseihin
  • suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut Wienistä alkaen

1 696 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1.päivä 1.7., 16.9.
Saapuminen Ramsau am Dachsteiniin
Aamulento Wieniin. Bussi ja opas ovat ryhmää vastassa. Kuljetus Ramsau am Dachsteinin kylään (noin 4,5 tuntia tauon kanssa). Illallinen hotellissa. (P)

2. päivä 2.7.,17.9.
Ramsaun Rittisberg-vuori

Patikointiaika n. 4 h (11,5 km), korkeusero n. 300 m. Helppo vaellus.
Ensimmäisen patikointipäivän reitti kulkee Rittisberg-vuorella. Patikoidaan hiekkasoratietä ylhäällä sijaitsevalle Rittis-Stuben alppimajalle, ja sieltä alaspäin metsien ja niittyjen kautta kohti Sonnenalm-alppimajaa. Reitin varrelle jää myös Halseralm - 400 vuotta vanha maalaistalo, joka on kuuluisa mm. Kaisersmarrn-pannukakustaan. Illallinen hotellissa. (A, P)
   
3. päivä 3.7.,18.9.
Silberkarklamm-sola ja vesiputous

Patikointiaika n. 4-5 h (12 km), korkeusero n. 300 m. Melko helppo vaellus.
Aamiaisen jälkeen patikoidaan Ramsaun tasangon peltojen ja ihastuttavin kesäkukin koristeltujen maalaistalojen, Ramsaun kirkon ja keskustan ohi kohti laakson perällä sijaitsevaa Silberkarklamm-solaa ja vesiputousta. Ensimmäiset 8 km reitistä on tasaista maastoa, lopuksi noustaan tukevin kaitein ja portain varustetun romanttisen solan kautta kohti Silberkarhütteä 1 292 m korkeuteen. Täällä voi maistaa vaikka alueen mustikoista valmistettua jugurttijuomaa. Alas tullessa pistäydytään Lodenwalke-villakangastehtaan myymälässä, joka valmistaa alppialueen tyypillisiä vaatteita. Paluu hotellille bussilla. Illallinen hotellissa. (A, P)

4.päivä 4.7.,19.9.
Viiden alppimajan vaellus  ja Dachsteinin jäätikkö
Patikointiaika n. 5 h (15 km), korkeusero n. 700 m. Melko helppo vaellus.
Reitti lähtee heti hotellin takaa kohti Dachsteinhaus-,Brandalm- ja Türlwand -alppimajoja. Noustaan hissillä 1 000 m ylös Dachsteinin jäätikölle n.2 750 m korkeuteen Sky Walk -näköalatasanteelle. (Jäätiköllä olevalle sillalle on pieni pääsymaksu). Palataan alas hissillä ja patikoidaan rinteessä kulkevaa polkua Südwandhütte-alppimajalle 1900m ja täältä alas Glösalm-alppimajalle. Loppumatka hotellille ajetaan bussilla. Illallinen hotellissa. (A, P)

5.päivä 5.7.,20.9.
Riesachwasserfall-putous ja Riesachjärvi
Patikointiaika n. 3 h (5 km), korkeusero n. 300 m. Melko helppo vaellus.Ajetaan bussilla Schladmingiin ja romanttisen Untertal-laakson perälle, josta alkaa Steiermarkin alueen suurimman vesiputouksen, Riesachfallin, varrella kulkeva reitti ylös Riesachjärvelle. Reitti kulkee koko matkan ajan vesiputouksen lähellä, aluksi hiekkasoratietä ja sitten vesiputouksen reunaan rakennettuja portaita pitkin. Ylitetään vesiputous upeaa riippusiltaa pitkin (mahdollisuus nousta ylös myös hiekkasoratietä). Ylhäällä avautuu upea idyllinen vuorten ympäröimä järvimaisema sekä alppiniityt. Alppimajassa vietetyn tauon jälkeen palataan Schladmingin kylään. Tutustutaan vielä Schladmingin keskustaan. Vapaa-aikaa kahvitteluun ja ostoksille tai vaikkapa nousuun hissillä ylös Planai-vuorelle, missä järjestettiin laskettelun MM-kisat vuonna 2013. Illallinen hotellissa. (A, P)

6. päivä 6.7.
Bachlalm ja murmelit
Patikointiaika n. 3h, 9 km, helppo vaellus.
Aamiaisen jälkeen bussikuljetus Walcher-alm alppimajalle 1600 m korkeuteen. Maja on tunnettu juuston valmistuksestaan. Juomatauon jälkeen jatketaan ihastuttavan Neustatt-alm alppimajojen ja alppiniittyjen halki kulkevia polkuja sekä hiekkasoratietä pitkin kohti Bachlalm-alppimajaa. Bachlalm on tunnettu murmeleista, jotka pesivät majan lähettyvillä 1500 metrin korkeudessa. Lounastauon jälkeen jatketaan upeissa maisemissa massiivisen Dachstein-vuoren kupeessa kohti Glösalm-alppimajaa. Paluu hotellille bussilla. Syyskuun matkalla on poikkeava  päiväohjelma (A,P)

Almatrieb-juhla 21.9.
Aamiaisen jälkeen noustaan metsän halki vievää hiekkasoratietä kohti Walcher-alm alppimajaa, joka on tunnettu juuston valmistuksestaan. Täällä päästään seuraamaan joka syksyistä Almatrieb-juhlaa. Karja noudetaan alppiniityillä vietettyjen kesäkuukausien jälkeen alas kylään, ja lehmien päihin laitetaan upeat kukkakoristeet ja kellot kaulaan kilisemään. Seurataan lehmiä alas kylään, missä lehmiä odotetaan juhlatunnelmissa. Musiikki soi ja ruokaa ja juomaa on tarjolla. Paikalliset ovat pukeutuneet tyypillisiin itävaltalaisiin perinneasuihin, naiset upeisiin dirndl-mekkoihin ja miehet nahkahousuihin ja ruutupaitoihin. Nautitaan päivän juhlatunnelmasta. Illallinen hotellissa. (A,P)

7. päivä 7.7.,22.9.
Kiertoajelu ja kävelykierros Wienissä
Paluukuljetus Wieniin. Lyhyt kiertoajelu Ring Strassella sekä opastettu kävelykierros vanhassakaupungissa. Vapaa-aikaa nauttia lounasta tai vierailla kahviloissa. Kuljetus lentokentälle ja lento Helsinkiin. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Wien  09.25 - 10.50 Finnair
Wien - Helsinki  19.15 - 22.35 Finnair


Majoitus
Gasthof-hotel der Brückenhof, Ramsau am Dachstein, 6 yötä
Hotelli sijaitesee Ramsaun tasangon aurinkoisella puolella n. 1250 m korkeudessa, Dachstein-Massiv vuoriston juurella, vastakkaisella puolella mm. näkymä Schladminger Tauern- vuoriston suuntaan. Hotellissa on ravintola ja aurinkoinen terassi, jossa mukava istuskella päivän patikoinnin jälkeen. Hotellissa muutama erilainen sauna ja poreallas. Ylemmällä terassilla mm. tynnyrisauna. Hotellilta kävellen n. 10 minuuttia Ramsau-Beach uimarannalle. Huoneissa on suihku,wc ja hiustenkuivaaja, tauluTV, kahden hengen huoneissa parveke.


Lisämaksusta
• yhden hengen huone 200 €
• kahden hengen huone yhden käyttöön (DSU) 300 € 


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 1
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai EU-henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.