Normandian helmet ja Jerseyn saari 17.-22.4., 29.8.-3.9.2024

Normandian maakunta tarjoaa viehättäviä rannikko- ja maaseutumaisemia sekä upeita historiallisia kohteita.
 
Kiertomatkalla tutkitaan benediktiinimunkkien rakentaman Mont Saint-Michelin luostarisaaren salaisuuksia, tutustutaan 1800-luvulla perustettuun Deauvillen kylpyläkaupunkiin ja nautitaan normandialaisen keittiön monipuolisista herkuista eri kohteissa - unohtamatta paikallista omenasiideriä ja siitä tislattua calvadosta! Vieraillaan myös Kanaalisaarten kuningattarena tunnetuksi tulleella Jerseyn saarella sekä taiteilija Claude Monet'n kotitalossa Givernyssä. Runsas retkiohjelma ja puolihoito sisältyvät hintaan!

Asiantuntijan matkassa 

Massiah Pirkko

Massiah Pirkko, asiantuntijaopas

Vuosikymmeniä Ranskassa asunut virallinen opas, joka on perehtynyt erityisesti taidehistoriaan ja ranskalaiseen kulttuuriin. ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainituissa hotelleissa
  • ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut
  • suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut

2 156 € 


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 17.4.,29.8.
Historiallinen Rouen, Etretat'n satamakaupunki, Le Havre
Aamulento Pariisiin, missä opas ryhmää vastessa. Ajetaan historialliseen Roueniin ja tehdään kävelyretki vanhassa keskustassa. Tutustutaan keskiaikaiseen tuomiokirkkoon, Notre Dame de Roueniin, jonka julkisivua Claude Monet on kuvannut lukuisissa maalauksissaan. Kävelykierroksen varrella nähdään keskiaikaisia puuristikkotaloja ja tori, jossa Jeanne d'Arc poltettiin roviolla. Matka jatkuu kohti Etretat'n viehättävää satamakaupunkia, jonka rantakallioita Claude Monet ja monet muut taiteilijat ovat maalanneet. Nähdään myös Arsene Lupinin kirjoittajan Maurice Leblancin talo. Lounas päivän aikana. Majoittuminen Le Havren viehättävään kaupunkiin. (A,L)

2. päivä, 18.4., 30.8.
Ranskan suurin puukirkko, calvadostila, Deauvillen kylpyläkaupunki
Aamiaisen jälkeen matka jatkuu Honfleurin romanttiseen satamakaupunkiin. Tutustutaan Ranskan suurimpaan puukirkkoon, Sainte-Catherineen, ja vieraillaan calvadostilalla, maistajaiset. Yhteinen lounas. Jatketaan kohti Deauvillea, 1800-luvulla perustettua kylpyläkaupunkia, joka on aina ollut Pariisin herrasväen paratiisi. Illaksi päädytään St. Maloon, jossa yövytään kaksi yötä. (A,L)

3.päivä,19.4., 31.8.
Jerseyn saari
Aamiaisen jälkeen lähdetään lautalla kohti Jerseyn saarta. Veroparatiisinakin tunnetulla saarella on historiallisesti tärkeä asema jo sijaintinsa vuoksi Englannin kanaalissa, Ranskan ja Britannian välimaastossa. Lounas ja kiertoajelu tässä omaperäisessä ja mielenkiintoisessa kohteessa. Paluu laivalla St Maloon. (A,L)

4. päivä, 20.4.,1.9.
Mont Saint-Michelin luostari
Aamiaisen jälkeen tehdään pieni kierros St. Malon kaupungissa ennen ajoa luostarisaarelle. Ensimmäinen kirkko nousi saarelle jo 700-luvulla ja 900-luvulla benediktiinimunkit perustivat paikalle luostarin. Rakennus- ja kunnostustöitä on tehty yli 1000 vuoden ajan ja samalla luostari on laajentunut pieneksi kyläksi, jonka kujilla voi edelleen aistia keskiaikaisen tunnelman. Nautitaan lounas, jonka jälkeen omaa aikaa tutkia luostarisaaren salaisuuksia ja tehdä ostoksia. Ajo Caeniin, jossa yövytään kaksi yötä. (A,L)

5. päivä, 21.4., 2.9.
Normandian maihinnousurannikko
Aamiaisen jälkeen lähdetään kohti maihinnousurannikkoa. Liittoutuneiden maihinnousu 6.6.1944 oli ratkaiseva tapahtuma toisen maailmansodan aikana. Vieraillaan Arromanchesin maihinnousumuseossa, Omaha Beachillä sekä amerikkalaisten hautausmaalla ennen kuin jatketaan kohti Bayeux'n kaupunkia. Yhteinen lounas. Jatketaan päivän kierrosta tutustumalla 1000-luvulla kudottuun kuningatar Mathilden kuvakudokseen. Seinävaate kertoo historialliset tapahtumat Normandian herttuan Wilhelmin Englannin valloituksesta ja hänen kruunauksestaan Englannin kuninkaaksi. Paluu Caeniin. (A,L)

6. päivä, 22.4., 3.9.
Giverny, Monet'n puutarha ja kotitalo
Aamiaisen jälkeen lähdetään Givernyn kylään, Claude Monet'n taloon. Kuuluisa impressionisti asui Givernyssä vuodesta 1883 aina kuolemaansa saakka, vuoteen 1926. Hän rakennutti kotiinsa ihastuttavan itämaisen vesipuutarhan, missä hän maalasi kaikkein kuuluisimpia maalauksiaan, kuten Vesililjat-sarjan ja Sillan. Lumoava puutarha on todella tutustumisen arvoinen. Lounaan jälkeen ajetaan Pariisin lentokentälle, iltalento Helsinkiin. (A,L)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Pariisi  07.35 - 09.40 Finnair
Pariisi - Helsinki  19.00 - 22.55 Finnair


Majoitus
Ibis le Havre*** tai vastaava, Le Havre, 1 yö
Turistiluokan hotelli keskustassa. Huoneissa ilmainen Wifi, TV, kirjoituspöytä. Hotellissa buffet-aamiainen, baari.
Ibis St.Malo Plage*** tai vastaava,  St. Malo, 2 yötä
Turistiluokan hotelli lähellä rantaa. Huoneissa ilmainen Wifi, TV, kirjoituspöytä. Hotellissa buffet-aamiainen, baari.
Best Western plus le modern**** tai vastaava, Caen, 2 yötä 
Hotelli sijaitsee Caenin keskustassa. Huoneissa tallelokero, hiustenkuivaaja, TV, ilmainen wifi, vedenkeitin. Hotellissa buffet-aamiainen ja baari.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 350 €


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 1
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 25.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi. 

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Huom! Matkaan sisältyvän lauttamatkan vuoksi tarvitsemme kopion matkustajan passista viimeistään 4 viikkoa ennen matkaa sähköpostitse: matkustaja@lomalinja.fi tai postitse Lomalinja Oy, Patamäenkatu 6, 33900 Tampere. 

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.