Baijerin linnat ja satumaiset alppimaisemat 9.-13.6., 29.9.-3.10.2024

München - Possenhof - Füssen - Linderhof - Ettal - Hohen Schwangau - Neuschwanstein - Chiemsee - Wiesin pyhiinvaelluskirkko - Oberammergau - Herrenchiemsee 

Baijerin idylliset alppimaisemat hurmaavat! Matkan aikana tutustutaan Baijerin kuninkaan, Ludvig II:n elämään sekä useisiin alueen linnoihin. Hurmaava Neuschwanstein tunnetaan myös Prinsessa Ruususen linnana, Herrenchiemseen linnan esikuvana on toiminut Versailles. Oberammergaun kylä toimii maailmankuulun Passionsspiele-näytelmän kotina joka 10. vuosi, ja Füssenin keskiaikainen kaupunki huokuu romantiikkaa. 

Asiantuntijan matkassa 

Teräs Arto

Teräs Arto, asiantuntijaopas

Arto on asunut Etelä-Saksassa Alppien juurella jo yli kymmenen vuotta. Hän työskenteli Neuschwansteinin linnaoppaana vuosina 2016-2017 ja on Füssenin kaupungin ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• Finnairin reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa
• ohjelman mukaiset retket ja kuljetukset sisäänpääsymaksuineen
• ohjelman mukaiset ateriat
• suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut 

1 989 €

1. päivä 9.6., 29.9.
Ruususaari, Füssen
Aamulento Müncheniin, missä opas ryhmää vastassa. Jatketaan bussilla kohti Baijerin idyllisiä järvi- ja alppimaisemia Possenhofin kylään, Starnbergerjärven rannalle. Yhteinen lounas. Laivamatka Ruususaarelle, joka kuuluu Unescon maailmankulttuuriperintölistalle. Ludvigin isä rakennutti saarelle pienen huvilan, josta tuli myös Ludvigin piilopaikka, jossa hän tapasi serkkuaan Sissiä. Kappeli järven toisella puolella muistuttaa Ludvigin mystisestä hukkumisonnettomuudesta. Matka jatkuu Füsseniin romanttiseen keskiaikaiseen kaupunkiin alppien juurelle. Kävelykierros historiallisessa keskustassa ja majoittuminen hotelliin. (L)

2. päivä 10.6, 30.9.
Linderhofin linna, Ettalin luostari
Aamiaisen jälkeen ajetaan Planseejärven rantaa pitkin Itävallan puolella. Tutustutaan vuonna 1878 valmistuneeseen loisteliaaseen Linderhofin linnaan, jota ympäröi näyttävä englantilainen puutarha suihkulähteineen ja puutarhoineen. Jatketaan edelleen toimivaan Ettalin benediktiiniläisluostarin kirkkoon, tutustuminen. Yhteinen lounas ravintolassa, josta on upeat näkymät luostarin alueelle. Paluu Füsseniin. (A,L)

3. päivä, 11.6., 1.10.
Hohenschwangaun ja Neuschwansteinin linnat
Aamiainen hotellissa. Lyhyen ajomatkan jälkeen tutustutaan Ludvigin lapsuuden kotiin, Hohenschwangaun linnaan, jonka kuningas Ludvig II:n isä osti vuonna 1832 ja rakennutti uudelleen alkuperäisten suunnitelmien mukaan. Valmistuttuaan se toimi Baijerin kuninkaallisen perheen kesä- ja metsästysasuntona. Jatketaan Neuschwansteinin linnaan, jonka Baijeria hallinnut, taiteita ja musiikkia rakastanut sekä Richard Wagneria ihaillut kuningas Ludvig II rakennutti. Tutustutaan linnaan, joka tunnetaan myös nimellä Prinsessa Ruususen linna. Linnavuorelle mennään pikkubussilla ja alaspäin hevoskyydillä. Paluu Füsseniin illalliselle. (A,P)

4. päivä 12.6., 2.10.
Pyhiinvaelluskirkko Wieskirche, Oberammergaun kuuluisa kylä
Aamiaisen jälkeen lähdetään Chiemseen suuntaan. Steingardenissa vieraillaan rokokoo-tyyliin rakennetussa pyhiinvaelluskirkossa, joka kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Jatketaan maailmankuuluun Oberammergaun kylään, jossa esitetään joka kymmenes vuosi Passionsspiele -kärsimysnäytelmä, jonka kaikki näyttelijät ovat kylän asukkaita. Vieraillaan teatterin kulisseissa, jossa on esillä pukuja ja lyhytfilmi vuoden 2022 näytelmästä. Aikaa omakustanteiseen lounaaseen. Kierroksen jälkeen ajo Bad Aibling -kylään, majoittuminen ja yhteinen päivällinen. (A,P)

5. päivä, 13.6., 3.10.
Herrenchiemseen linna
Aamiaisen jälkeen ajetaan Prienin kylään, josta on lyhyt laivamatka Chiemseen saarelle. Vieraillaan Herrenchiemseen palatsissa, jonka Ludvig II muutti entisestä luostarista Versaillesin linnan kopioksi. P
alatsi rakennettiin "kuuluisuuden temppeliksi" Ranskan kuninkaalle Ludvig XIV:lle, jota Baijerin hallitsija kiihkeästi ihaili. Lounas laivasataman lähellä. Ajo Münchenin lentokentälle, iltalento Helsinkiin. (A,L)  ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta) 9.6.
Helsinki – München 09.15 - 10.50 Finnair
München – Helsinki 18.40 – 22.15 Finnair

Lentoaikataulu (sitoumuksetta) 29.9.
Helsinki – München 09.15 - 10.50 Finnair
München – Helsinki 18.35 – 22.00 Finnair


Majoitus
Hotel Schlosskrone****, Füssen, 3 yötä
Keskustassa sijaitseva hotelli. Huoneissa taulu-tv, minibaari, ilmastointi, Wi-Fi, kokolattiamatto. Hotellissa ravintola ja spa.
Hotel St.Georg ****, München 1 yö
Viehättävä hotelli lähellä Müncheniä. Huoneissa taulu-tv, tallelokero, Wi-Fi, kylpyhuoneessa hiustenkuivaaja. 


Lisämaksusta
• yhden hengen huone 270 € 


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 1
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Ryhmän minimikoko 15.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille, 

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.