Downton Abbeyn idyllinen Englanti 8.-11.4., 29.7.-1.8.2024

Mielenkiintoinen matka vehreisiin englantilaisiin maalaismaisemiin, idyllisiin pieniin kyliin ja upeisiin puutarhoihin. Sokerina pohjalla vierailu upeassa Highcleren kartanossa, jossa filmattiin Downton Abbey -televisiosarja.

Asiantuntijan matkassa 

Kinos Ville

Kinos Ville, asiantuntijaopas

Englannin tuntija, joka on asunut Brittein saarilla jo vuosia eri paikoissa, tällä hetkellä Lontoossa. Ville Kinoksella on vankka tuntemus ja tietämys Englannin ...

Ritvanen Maarit

Ritvanen Maarit, asiantuntijaopas

Britanniassa yli 10 vuotta asunut ja laajasti matkustellut ammattikääntäjä. Intohimona kielet ja kulttuurit, mutta tietää vähän kaikesta, tr ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa 
• ohjelman mukaiset ateriat,  kuljetukset ja retket sisäänpääsymaksuineen
• suomenkielisen asiantuntijaoppaan palvelut Lontoosta alkaen

1 798 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 8.4., 29.7.
Greys Court, Downton Abbeyn kuvauskohteita, Burfordin pikkukylä
Lento Lontooseen. Ajetaan noin tunnin matka viehättävään Henley on Thamesiin, jossa vieraillaan Tudor -aikaisessa kartanossa ja tiilimuuripuutarhassa. Alueella on kuvattu muutama kohtaus Downton Abbey -sarjaan. Iltapäivällä tullaan Cotswoldsin alueelle, joka tunnetaan kauniista pienistä kylistään. Lounas Burfordin pikkukylässä, joka on yksi Unescon suojelukohteista. Ajetaan Bramptonin pikkukylään, jonka kirkossa filmattiin Downton Abbeyn kyläkohtauksia. Jatketaan läheiseen maatilamuseoon, Cogges Farmiin, jossa puolestaan filmattiin maatalokohtaukset. Museo on mielenkiintoinen jo itsessään vaikka sarjaa tai elokuvaa ei olisi nähnytkään. Majoittuminen hotelliin Oxfordissa. Yhteinen illallinen. (A,L,P)

2. päivä, 9.4.,30.7.
Hidcote Manorin ja Sudeleyn linnan puutarhat
Aamiaisen jälkeen lähtö viehättävään Bourton-on-the Water kylään. Matka jatkuu Sudeleyn linnaan, jonka puutarhat ovat erityisen upeat. Linnan vanhaan kirkkoon on haudattu Henrik VIII:n viimeinen aviopuoliso, Catharine Parr. Sudeleyn linnan puutarha on linnan 1000 -vuotisen kuninkaallisen historian inspiroima, monta pientä puutarhaa sulautuu saumattomasti yhteen valtavalla alueella. Iltapäivällä siirrytään Stratford-upon-Avoniin, jossa on omaa aikaa. Matka jatkuu kuuluisaan lainehtivien kukkuloitten keskellä olevaan Hidcote Manor puutarhaan, jossa on maan parhaimpana pidetty kartanopuutarha. Tämä puutarha on todellinen taiteellinen kokemus ja kiistämättä yksi maan vaikuttavimmista. Täällä on myös mielenkiintoinen Ha Ha –aita. Paluu hotelliin, jossa illallinen. (A,P)

3. päivä, 10.4., 31.7.
Oxford, Newbury
Aamiaisen jälkeen ajo kohti Oxfordia, joka tunnetaan parhaiten komisario Morsen ja Lewisin televisiosarjoista. Tehdään kävelykierros kaupungin sydämessä ja kuullaan miten Oxfordin yliopisto toimii ja miksi se on vieläkin yksi maan parhaimmista. Lounastauko. Matka jatkuu Laycockin kylään, jossa on filmattu Ylpeys ja ennakkoluulo -elokuvaa ja osia Harry Pottereihin. Kylän katulamputtomat kadut vievät sata vuotta ajassa taaksepäin. Lähdetään kohti Newburya, jossa yövytään. Matkalla lyhyt jaloittelutauko Marlborough'n kylässä, jossa Cambridgen herttuatar Kate kävi koulua. Majoittuminen ja illallinen hotellissa. (A,P)

4. päivä, 11.4., 1.8.
Highclere Castle -aateliskartano
Aamiaisen jälkeen lähdetään lähellä olevalle Highcleren aateliskartanolle. Highclere Castle ei ole vain kaunis, vaan myös lämpöisen ystävällinen koti, jonka omistavat Carnarvonin kreivi ja kreivitär. Linna on tullut maailmanlaajuisesti tunnetuksi siitä, että siellä filmattiin suosittu televisiosarja Downton Abbey. Monet huoneista, joita kierroksella nähdään, ovat tuttuja tästä sarjasta. Nimenomaan olohuone ja ruokahuone tuovat mieleen Maggie Smithin esittämän kreivitäräidin, kun hän narisevalla äänellään komentaa sukulaisiaan. Upeat maisemat alueella ovat maan parhaimpana pidetyn maisemapuutarhojen suunnittelijan Capability Brownin käsialaa. Vierailun jälkeen nautitaan tyypillinen englantilainen pubilounas, fish & chips, lähellä olevassa pubissa ennen bussikuljetusta lentokentälle. Lento Helsinkiin. (A,L)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Lontoo 08.00 – 09.10 Finnair
Lontoo – Helsinki 18.10 – 23.10 Finnair


Majoitus
Voco Oxford Spires****, 2 yötä
Moderni hyvätasoinen hotelli Thames-joen tuntumassa, puiston ympäröimänä. Hotellissa on ravintola, baari, spa. Modernit huoneet, joissa vedenkeitin ja tv sekä tallelokero ja ilmastointi.
Donnington Valley Hotel & Spa****, Newbury, 1 yö
Moderni hyvätasoinen maaseutuhotelli, jossa 111 huonetta.18-reikäinen golf-kenttä ja spa. Huoneissa joissa TV, ilmainen WiFi, ilmastointi, tallelokero, hiustenkuivaaja,  hiustenkuivaaja, kokolattiamatto. Hotellissa  ravintola.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 400 €  


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 1
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 28.11.2023 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.