Kauneinta Portugalia 18.-24.4.,16.-22.5., 20.-26.9., 19.-25.10.2024

Rantalomaa, kaupunkeja ja mielenkiintoisia nähtävyyksiä

Portugalissa historia ja nykyaika kohtaavat toisensa sopusoinnussa. Tukikohtana matkalla on formuloista, golfista sekä kuuluisasta kasinosta tunnettu merenrantakaupunki Estoril, josta tehdään retkiä lähiseudulle. Lissabon on Euroopan vanhimpia pääkaupunkeja ja tarjoaa paljon mielenkiintoista nähtävää. Tehdään retket myös historialliseen Evoraan, palatsien Sintraan, manner-Euroopan läntisimpään niemeen Cabo da Rocaan sekä Keski-Portugaliin Obidokseen, Nazaréen ja Fatimaan.

Asiantuntijaopas
Liisa Hämäläinen 18.-24.4.,16.-22.5., 19.-25.10.2024
Pasi Hakala 20.-26.9.2024

Asiantuntijan matkassa 

Hämäläinen Liisa

Hämäläinen Liisa, asiantuntijaopas

Liisa on työskennellyt matkanjohtajana ja oppaana yli kolmen vuosikymmenen ajan Euroopassa ja Aasiassa. Suosikkimaita, joiden tapoihin ja kulttuuriin hän on erityisesti p ...

Hakala Pasi

Hakala Pasi, asiantuntijaopas

Matkailualan ammattilainen, joka on asunut Espanjassa yli 20 vuotta. Erityisesti kasvit, historia ja arkkitehtuuri ovat lähellä Pasin sydäntä. Pasin matkassa p& ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa
  • majoitus kahden hengen huoneessa
  • ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket
  • ruokajuomat ilallisilla
  • suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut

1 696 € 
1 796 € 19.10.2024 lähtö


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1.päivä 18.4., 16.5., 20.9., 19.10.
Saapuminen Lissaboniin 
Lento Helsingistä Lissaboniin. Saapuminen hotelliin Estoriliin, jossa kevyt iltapala ja majoittuminen. (iltapala)

2. päivä 19.4., 17.5., 21.9., 20.10.
Kaupunkikiertoajelu Lissabonissa
Tutustutaan keskustan aukioihin ja nähdään Rua Augusta -kävelykatu komeine riemukaarineen. Keskustan Baixan alueelta siirrytään Bairro Alton kaupunginosaan, jossa vieraillaan loistokkaassa Säo Roquen kirkossa. Lounas Cozinha da Estação ravintolassa Rossio-aukion laidalla. Illallinen hotellin ravintolassa. (A,L,P)

3. päivä 20.4., 18.5., 22.9., 21.10.
Obidos, Nazaré ja Fatima
Lähtö kokopäiväretkelle Keski-Portugalin alueelle. Kierroksella nähdään viehättävä keskiaikainen pikkukaupunki Obidos, rantakaupunki ja kalastajakylä Nazaré sekä pyhiinvaelluspaikkana tunnettu Fátima. Obidos on vuosisatoja samanlaisena säilynyt linnan suojiin rakennettu kaupunki, jonka valkoiseksi maalattuja taloja koristavat värikkäät ikkunanpielet ja kukkaistutukset. Nazaré puolestaan on kahdesta osasta koostuva kalastajakylä. Jyrkän kallion päällä olevalta näköalapaikalta avautuvat upeat näkymät Atlantille. Rannalla sijaitseva alakylä on matkailijoiden suosima kesäkeidas. Lounas Nazaréssa, jonka jälkeen ajetaan päivän viimeiseen kohteeseen, pieneen Fatiman kylään, jonne tuhannet pyhiinvaeltajat saapuvat vuosittain rukoilemaan. Illallinen hotellin ravintolassa (A,L,P)

4.päivä 21.4., 19.5., 23.9., 22.10.
Historiallinen Evora
Aamiaisen jälkeen lähtö kokopäiväretkelle Evoraan (n. 150 km). Perillä kävelykierros historiallisessa keskustassa. Muurien ympäröimässä kaupungissa ovat nähtävillä eri kerrostumat roomalaisvallan ajoilta nykypäivään. Nähdään tuomiokirkko ja Dianan temppelin rauniot, ja käydään Giraldon aukiolla sekä Pyhän Fransiskuksen kirkon luukappelissa. Paluu Estoriliin Arraiolosin kaupungin kautta, jossa tutustutaan mattokeskukseen ja upeisiin käsin ommeltuihin mattoihin.Illallinen hotellin ravintolassa (A,L,P)

5. päivä 22.4., 20.5., 24.9., 23.10.
Cabo da Roca ja Sintra 
Iltapäivällä lähtö kohti Euroopan mantereen läntisintä niemeä, Cabo da Rocaa. Jatketaan Sintraan, joka tunnetaan upeista palatseista, puistoista ja puutarhoista. Mahdollisuus vierailla Kansallispalatsissa joka on entinen kuningasperheen kesäasunto. Vapaa-aikaa omiin tutkimusretkiin Sintran kauniilla kujilla. Illallinen hotellissa. (A,P)

6. päivä 23.4., 21.5., 25.9., 24.10.
Vapaapäivä
Halukkailla mahdollisuus lähteä oppaan kanssa kävelyretkelle Cascaisiin kaunista rantareittiä pitkin. Matkan varrella on useita viehättäviä poukamia, sekä kahviloita ja ravintoloita. Illallinen hotellin ravintolassa. (A,P)

7. päivä 24.4., 22.5., 26.9., 25.10.
Kotiinpaluu
Aamiainen. Ajo kentälle, josta lento Suomeen. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta) 
Helsinki - Lissabon 12.50 - 15.40 Finnair
Lissabon - Helsinki 16.35 - 23.15 Finnair


Hotelli
Estoril 6 yötä,  Hotel Londres ***
Hyvä keskitasoinen hotelli 400 metrin päässä rannalta Estorilissa. Cascaisiin on 2,5 km kävelymatka kaunista rantareittiä pitkin. Hotelli on kunnostettu vuonna 2018. Hotellissa on ravintola ja lämmitetty uima-allas, joka on auki läpi vuoden. Huoneissa ilmastointi, TV, mini-jääkaappi, hiustenkuivain ja maksullinen tallelokero. Ilmainen Wi-Fi.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 350 €


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 1
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-44 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 45-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 20.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Matkalla kävellään paljon.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.