Kuninkaallinen Englanti 12.-15.9.2024

Lontoo - Norwich

Kuningas Charles III:n kruunajaisia vietettiin toukokuussa 2023 Lontoon Westminster Abbeyssä. Kruunajaiset olivat ainutlaatuinen hetki Yhdistyneelle kuningaskunnalle ja esittelivät Britanniaa muulle maailmalle entistä enemmän. 

Lähde kanssamme tutustumaan kuninkaallisten elämään! Matkan aikana vieraillaan kuninkaallisissa kartanoissa Sandringhamissa ja Windsorissa sekä upeassa Buckinghamin palatsissa. Matka on jokaiselle Englannin historiasta ja kuninkaallisista kiinnostuneelle unohtumaton elämys!

Asiantuntijan matkassa 

Jaatinen Satu

Jaatinen Satu, asiantuntijaopas

Satu Jaatinen on turkulainen kuninkaallisiin erikoistunut toimittaja ja tietokirjailija. Mainontaa ja kuluttamista tutkinut Jaatinen on matkustanut Englannissa lukuisia kertoja ja ...

Sanderson Marjo

Sanderson Marjo, asiantuntijaopas

Vuosikymmenien matkailualan kokemuksen omaava virallinen opas, joka on asunut suurimman osan elämästään Lontoossa. Hän tuntee Britannian sekä sen tava ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa ohjelmassa mainituissa hotelleissa
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket
• asiantuntijaoppaan ja paikallisoppaan palvelut retkillä ja kuljetuksilla

1 638 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä 12.9.
Windsorin linna
Aamulento Lontooseen, jossa on suomenkielinen paikallisopas vastassa. Ajetaan kentältä suoraan Windsoriin ja vieraillaan linnassa, jonka kappelissa vihittiin Harry ja Megan vuonna 2018. Samassa kappelissa siunattiin avioliittoon myös Charles ja Camilla. Nähdään maailman suurimman, asutun kuninkaallisen linnan valtiosalit, jotka ovat vielä käytössä virallisten vierailujen aikana. Täällä viettivät aikaansa myös kuningatar Elisabet II ja prinssi Philip nauttien ulkoilusta ja hevosistaan. Linnavierailun jälkeen yhteinen lounas, ajo Lontooseen ja majoittuminen hotelliin Bloomsburyn kaupunginosassa. (L)

2. päivä, 13.9.
Buckinghamin palatsi, Royal Mews
Aamiaisen jäljeen kuljetus Buckinghamin palatsille, joka on edesmenneen kuningatar Elisabet II:n virallinen Lontoon koti. Buckinghamin palatsin taidekokoelma on mahtava ja huoneiden arkkitehtuuri henkeäsalpaavan kaunis. Ennen palatsille tuloa kävellään The Mall -katua, jonka varrella on St. Jamesin palatsi ja Britannian kuningas Charles III:n sekä hänen kuningatarpuolisonsa Camillan asuttama Clarence House. Vieraillaan myös palatsin yhteydessä olevilla kuninkaallisilla Royal Mews -hevostalleilla. Yhteisen lounaan jälkeen vieraillaan vielä St Paulin katedraalissa, jossa Diana ja Charles vihittiin. (A,L).

3. päivä, 14.9.
Sandringhamin kartano
Aamiaisen jälkeen ajetaan päivän pääkohteeseen Sandringhamiin, joka on kuninkaallisen perheen yksityinen koti Norfolkin kreivikunnassa. Ihastellaan Sandringhamin talon ympäristöä ja vieraillaan kartanossa, jonka nykyinen muoto on paljolti kuningataräidin käsialaa. Sandgrinhamin talon rakennutti aikoinaan kuningatar Victoria miehensä Albertin kuoleman jälkeen. Alueella on myös pieni kirkko, jossa on kastettu muun muassa prinsessa Diana ja pikkuprinsessa Charlotte. Prinssi Williamin perheen maaseutukoti on Sandringhamin tilalla oleva Amner Hall. Unohtumattoman palatsivierailun jälkeen nautitaan lounas ja ajetaan keskiaikaisen Norwichin kaupungin eteläpuolelle, jossa majoitutaan hotelliin. Yhteinen päivällinen hotellilla. (A,L,P)

4. päivä, 15.9.
Cambridge, Hampton Court 
Aamiainen hotellissa. Ajetaan Cambridgen kuuluisaan yliopistokaupunkiin, missä kuningas Charles III opiskeli Trinity Collegessa. Kaupunki tunnetaan myös kauniista vanhasta keskustastaan. Tutustutaan upeaan Hampton Courtin barokkipalatsiin, joka on rakennettu William III:lle ja Mary II:lle ja palatsin 60 hehtaarin upeaan puutarhaan.  Yhteisen lounaan jälkeen jatketaan Heathrow’n lentokentälle. Paluulento Helsinkiin. (A,L)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Lontoo 08.00 - 09.10 Finnair
Lontoo - Helsinki 18.10 - 23.00 Finnair


Majoitus
22.-24.9., 2 yötä, Lontoo, Holiday Inn Bloomsbury ****
Moderni keskitason hotelli Lontoon yliopistokaupunginosassa. Alle 10 minuutin kävely British Museumille ja Oxford Street -ostoskadun itäpäähän. Myös Kings Crossin ja Eustonin juna-asemat ovat lähellä. Hotellissa on aulabaari, irlantilainen pubi, ravintola, 15 kokoustilaa, 316 savutonta makuuhuonetta, joissa on televisio, puhelin ja internetyhteys, teen- ja kahvinkeittovälineet, hiustenkuivaaja, housuprässi. Huonehintaan kuuluu kattava englantilainen aamiainen.
24.-25.9., 1 yö, Norwich, Dunston Hall Hotel, Spa & Golf Resort****
1850-luvulta peräisin oleva hyvätasoinen kartanotyylinen hotelli, jossa ravintola, 2 baaria, sauna ja uima-allas. Huoneissa perusmukavuudet, tv sekä teen- ja kahvinkeittovälineet. 


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta:
• yhden hengen huone 300 €


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 1
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu 28.9.2023 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Ryhmän minimikoko 20.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi, jonka tulee olla voimassa 3 kk matkan
päättymisen jälkeen.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.