Madridin taideaarteet 12.-16.4.2024

Madridissa sijaitsee kaksi taidemuseota, jotka lasketaan maailman merkittävimpien museoiden joukkoon: Museo del Pradon valtavassa kokoelmassa ovat esillä tärkeimmät maalaukset Diego Velazquezilta ja Francisco de Goyalta. Museo Reina Sofiassa nähdään yksi maailman kuuluisimmista maalauksista, valtavan suuri Picasson Guernica. 

Taideasiantuntija Veikko Halmetoja johdattaa matkan aikana luennoillaan Pradon aarteisiin ja vanhan taiteen saloihin sekä Reina Sofian huikeaan 1900-luvun taiteen kokoelmaan. Lisäksi tutustutaan Madridin nähtävyyksiin sekä tehdään kokopäiväretki historialliseen, hurmaavaan Toledoon.

Asiantuntijan matkassa 

Halmetoja Veikko

Halmetoja Veikko, taideasiantuntija

Galleristi ja kuraattori, joka on kirjoittanut kuvataidekritiikkejä pitkään muun muassa Helsingin Sanomiin. Hän on aikaisemmin toiminut Mäntän kuvatai ...

Hakala Pasi

Hakala Pasi, asiantuntijaopas

Matkailualan ammattilainen, joka on asunut Espanjassa yli 20 vuotta. Erityisesti kasvit, historia ja arkkitehtuuri ovat lähellä Pasin sydäntä. Pasin matkassa p& ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

  • reittilennot turistiluokassa  
  • majoitus kahden hengen huoneessa
  • ohjelman mukaiset, ateriat, kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut
  • ruokajuomat
  • suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut kohteessa

1 659 €

 


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä 12.4.
Saapuminen Madridiin
Lento Madridiin, kuljetus hotellille ja majoittuminen. Iltapala hotellissa. (iltapala)

2. päivä 13.4.
Prado-museo
Aamiainen, jonka jälkeen taideasiantuntija Veikko Halmetojan luento aiheesta ”Pradon taideaarteet”. Luennon jälkeen kuljetus Prado -museoon, jossa on nähtävillä yhteensä noin 6000 taideteosta, sisältäen mm. maailman merkittävimmän espanjalaisen maalaustaiteen kokoelman ja lukuisia mestariteoksia myös muualta Euroopasta. Museokierroksen aikana tutustutaan hovimaalareina tunnettujen Diego Velazquezin ja Francisco de Goyan teoksiin, jotka ovat erinomaista ajankuvausta kerjäläisistä kuninkaisiin. Nähdään myös muun muassa Hieronymos Boschin Himojen puutarha sekä Rubensin Kolme sulotarta, joista kumpikin kerää sankan katsojamuurin. Lounas päivän aikana. Vapaata aikaa ja paluu hotelliin omatoimisesti. (A,L)

3. päivä 14.4.
Toledo
Aamiaisen jälkeen lähtö kokopäiväretkelle Toledoon. Espanjan entinen pääkaupunki on loistava päiväretkikohde, ja sen näyttävä arkkitehtuuri on jo itsessään kiinnostava nähtävyys. Kaupungin historia ulottuu tuhansien vuosien taakse. Vanhakaupunki on Toledon sydän ja kaupungissa näyttää monin paikoin yhä samalta kuin keskiajalla, sillä valtaosa taloista on satoja vuosia vanhoja. Retken aikana nautitaan yhteinen lounas sekä vieraillaan upeassa Toledon katedraalissa. Yhteinen lounas, paluu Madridiin. (A,L)

4. päivä 15.4.
Reina Sofian modernin taiteen museo
Aamiaisen jälkeen Veikko Halmetojan luento aiheesta ”Reina Sofian huikea 1900-luvun taiteen kokoelma”.  Luennon jälkeen kuljetus Reina Sofian museoon, jossa on esillä kattava modernin ja postmodernin taiteen näyttely. Museon laajennuksen suunnitteli arkkitehti Jean Nouvel ja laajennusosan tultua käyttöön syksyllä 2005 Reina Sofian taidemuseo on nykyisin yksi maailman suurimmista modernin taiteen museoista. Esillä on mm. Miron, Chillidan, Tapiesin ja Grisin töitä sekä koko museon kuuluisin teos Picasson Guernica. Yhteinen jäähyväisillallinen ooppera- ja operettisävelien tahdittamana. (A,P)

5. päivä 16.4.
Aamiainen hotellissa. Kuljetus lentokentälle ja paluulento Helsinkiin. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Madrid 16.50 - 20.15 Finnair
Madrid - Helsinki 10.20 - 15.30 Finnair


Majoitus
Hotel Emperador **** 4 yötä
Hyvä hotelli Madridin hyvällä paikkaa keskustassa lähellä kaikkia palveluita. Huoneissa Tv, kirjoituspöytä ja tuoli, kylpyhuone suihku/amme ja vedenkeitin.


Lisämaksusta
• yhden hengen huone 350 €


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 1
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai voimassaoleva poliisin myöntämä virallinen henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan.  Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Maat ja alueet -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.