Savonlinnan Oopperajuhlat: Nabucco 8.-9.7., Don Giovanni 23.-24.7.2024

Savonlinnan oopperajuhlille tehdään ensi kesänä kaksi matkaa: ikonisia tarinoita, teatterin lumoa, vahvoja laulajia ja suuria teoksia. Voit valita joko festivaalin uutuusoopperan, Verdin upean Nabuccon, jonka ohjaa palkittu Rodula Gaitanou tai kujeilevan Don Giovannin, joka on yksi Mozartin suosituimmista oopperoista. 

Matkojen aikana nautitaan oopperan lisäksi herkullinen oopperajuhlapäivällinen, maistellaan Lemin särää ja vieraillaan Lappeenrannan linnoitusalueella. Teokset esittelee Savonlinnassa musiikkiasiantuntija Aarno Cronvall.

Asiantuntijan matkassa 

Niemenmaa Riitta

Niemenmaa Riitta, asiantuntijaopas

Opettaja, kulttuurin ja matkailun vannoutunut harrastaja ja musiikin asiantunteva ystävä.  Muun muassa Mummun matkassa maailmalla -matkojen isoäiti. ...

Cronvall Aarno

Cronvall Aarno, asiantuntijaopas

Oopperaan ja muuhun klassiseen musiikkiin erikoistunut TV- ja radiotoimittaja, juontaja, tuottaja ja kulttuurivaikuttaja. Pitkä ura Yleisradiossa. Sen jälkeen toiminut mm ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• bussikuljetus tilausajobussilla
• oopperalippu hyviltä paikoilta A-katsomosta
• majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainitussa hotellissa
• ohjelmassa mainitut ruokailut ja sisäänpääsymaksut
• asiantuntijaoppaan palvelut koko matkan ajan

645 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 8.7., 23.7.
Oopperajuhlapäivällinen, 8.7. Nabucco, 23.7. Don Giovanni
Bussimatka Tampereen kautta Lahteen, missä Helsingistä saapuvien nouto ja kahvitauko. Jatketaan matkaa Mikkelin kautta kohti Savonlinnaa ja majoitutaan keskeisellä sijainnilla olevaan hotelli Olaviin (8.7. lähtö) tai kesähotelli Tottiin (23.7. lähtö). Herkullinen oopperajuhlapäivällinen nautitaan perhehotelli Hospitzissa ennen siirtymistä Olavinlinnaan illan näytöstä varten. Ennen päivällistä musiikkiasiantuntija Aarno Cronvall tulee tervehtimään ryhmää ja kertomaan illan näytöksestä. Siirtymiset Savonlinnassa tapahtuvat kävellen, etäisyys noin 900 m/suunta. (P)

2. päivä. 9.7., 24.7.
Lappeenrannan linnoitusalue, Lemin särä
Aamiaisen jälkeen jatketaan matkaa kohti Lappeenrantaa, jossa tutustutaan linnoitusalueeseen. Lappeenrannan linnoittaminen aloitettiin 1720-luvulla ja linnoitus on arvokas osa niin suomalaisten, venäläisten kuin ruotsalaistenkin yhteistä kulttuuriperintöä. Rakennuksista vanhimmat, kuten pääportin vartiorakennus eli nykyinen Ratsuväkimuseo, nykyiset Lappeenrannan taidemuseon rakennukset, ortodoksinen kirkko ja Komendantin talo, ovat 1700-luvun loppupuolelta. Kierroksen jälkeen jatketaan Lemille, missä lounaaksi nautitaan kuuluisaa Lemin särää, mahdollisuus myös kasvisruokavaihtoehtoon*. Perunasta ja lampaanlihasta koostuva särä on aitoa eteläkarjalaista ruokaperinnettä tuhannen vuoden takaa. Lounaan jälkeen matka jatkuu Lahteen, missä Helsinkiin matkustavat jäävät Matkakeskukselle ja jatkavat matkaa junalla. Bussi jatkaa Tampereelle. (A,L) 

*mainitse mahdollinen erikoisruokavalio matkaa varatessasi.ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Majoitus
Hotelli Olavi (ent. Pietari Kylliäinen), 1 yö, 8.-9.7.
Hotelli Olavi sijaitsee pääkadun varrella lähellä Olavinlinnaa. Yhden ja kahden hengen  hotellihuoneita, joissa ilmastointi, Wi-Fi ja kylpyhuoneessa wc ja suihku. 
Sokos kesähotelli Tott, 1 yö, 23.-24.7. 
sijaitsee noin 200 metrin päässä Savonlinnan rautatieasemalta ja vain 10 minuutin kävelymatkan päässä Olavinlinnasta. Yhden ja kahden hengen savuttomissa huoneissa on suihku/wc, tv, internet ja minibaari. Osassa kahden hengen huoneista mahdollisuus lisävuoteeseen, sijataan olohuoneen sohvasta. Hotellin vastaanoton yhteydessä on pieni aulabaari, jossa A-oikeudet. Talossa on hissi.


Lisämaksusta
• yhden hengen huone 95 €

Bussiaikataulu
Meno
07.45 Tampere, Vanha kirkko
09.45 Lahti, Matkakeskus + Helsingistä saapuvien nouto*
10.00 Lahti, kahvitauko
14.00 Savonlinna, Hotelli Olavi 8.7. Sokos kesähotelli Tott 23.7. 
16.00 Perhehotelli Hospitz, oopperajuhlapäivällinen
19.00 Ooppera Nabucco 8.7., ooppera Don Giovanni 23.7.Olavinlinnassa, yksi väliaika

Paluu
09.00 Savonlinna, lähtö
11.30 Lappeenranta, linnoitusalue
14.00 Lemi, lounas
19.00 Lahti, Matkakeskus + Helsinkiin jatkavien jättö*
21.00 Tampere, linja-autoasema

*Maksuton liityntäkuljetus välille Helsinki – Lahti – Helsinki saatavissa. Lahdesta ja Helsingistä saapuville vahvistetaan tarkempi kokoontumispaikka ja aikataulu lähempänä lähtöä.


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 3
Varausmaksu 200 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja). 


Erityishuomiot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 30.

Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen. Matkan hintaan ei sisälly peruutusturvavakuutusta.