Skotlannin kiertomatka 8.-14.5.2024

Edinburgh - St. Andrew - Royal Deeside - Aberdeen - Perth - Inverness - Loch Ness - Fort Williams - Skyen saari - Portree - Glasgow - Edinburgh

Sumuiset nummet, kiltit,  majesteettiset vuoret, tartan-kankaat, massiiviset hevosenpäämonumentit ja Loch Nessin hirviö... Matkan aikana nähdään upeita maisemia, vieraillaan paikallisessa viskitehtaassa ja tutustutaan upeisiin linnoihin. 

Asiantuntijan matkassa 

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• Finnairin reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket sisäänpääsymaksuineen
• suomenkielisen asiantuntijaoppaan palvelut Edinburghista alkaen

2 058 €

 

 


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 8.5.
Edinburgh
Saapuminen Edinburghin lentokentälle. Opastettu kiertoajelu (2h) bussilla ja jalkaisin, johon sisältyy tärkeimmät nähtävyydet. Vapaata aikaa iltapäivällä. Tervetuliaisillallinen ja yöpyminen Edinburghissa. (P)

2. päivä, 9.5.
Skotlannin kauniita maisemia, kuninkaiden koti
Aamiaisen jälkeen ajetaan St. Andrewn pieneen kaupunkiin Skotlannin itärannikolle. Kaupunki tunnetaan St. Andrewsin yliopistosta ja maailman ensimmäisestä golfclubista. Kävelykierros, jonka aikana tutustutaan kaupunkiin. Jatketaan matkaa Tayvuonoon ja Dundeen kautta Skotlannin kuninkaiden vaikuttavaan kruunauspaikkaan, Scone Palaceen, missä tutustutaan palatsin loistokkaisiin saleihin ja puutarhaan. Illaksi saavutaan Perthiin, yhteinen päivällinen ja yöpyminen. (A,P)

3. päivä, 10.5.
Skotlannin Ylämaa
Aamiainen hotellissa. Päivän retkikohde Royal Deeside sijaitsee Aberdeenshiressä, Aberdeenin länsipuolella Deejoen ympärillä ja tarkemmin sanottuna kauniiden Banchoryn ja Braemarin kylien välissä. Alue lumosi aikanaan kuningatar Viktorian ja täältä löytyy edelleen kuninkaallisten kesäasunto, Balmoralin linna. Ajomatkan aikana ihaillaan vaikuttavia maisemia. Vieraillaan myös Crathie Kirkin pienessä kirkossa, Dunnottarin linnan dramaattisissa raunioissa sekä Aberdeenissä, jonka paikalliset tuntevat nimellä Granite City, graniittikaupunki. Paluumatka seurailee Pohjanmeren rannikkoa. Yhteinen päivällinen ja yöpyminen Perthissä. (A,P)

4. päivä,11.5.
Kelttejä, kilpiä ja hirviöitä – Inverness ja Loch Ness

Aamiaisen jälkeen lähdetään kohti Loch Nessiä. Matkan aikana pidetään lyhyt tauko Invernessissä, jonka jälkeen jatketaan kohti Clava Cairnsin hyvin säilynyttä pronssikautista hautausmaakompleksia, vieraillaan Pringle’s Woollen Millissä ja Urquhartin linnanraunioilla. Päivän päätteeksi risteily Loch Nessillä ja ajo Fort Williamsiin. Yhteinen päivällinen ja yöpyminen hotellissa. (A,P)

5. päivä,12.5.
Satumainen Skyen saari
Aamiainen hotellissa. Päiväretki Skyen saarelle, joka sijaitsee Skotlannin pohjoisosassa pienten ja mutkittelevien teiden päässä, ja on kiinni mantereessa pitkän ja korkean sillan kautta. Skye houkuttelee Skotlannin karun luonnon ystäviä hurmaavilla, merellisillä maisemillaan, joita nähdäkseen pitää nähdä hieman vaivaa ja alistua sään armoille. Vieraillaan ikonisessa Eilean Donanin linnassa, nähdään Skye-silta ja Cuillin vuoret, sekä vietetään iltapäivää näissä maisemissa. Tehdään myös kiertoajelu pikkuruisessa merenrantakaupunki Portreessa, ennen kuin palataan lautalla Fort Williamsiin ohi Arisaigin kuuluisten hiekkarantojen. Yhteinen päivällinen ja yöpyminen hotellissa. (A,P)

6. päivä, 13.5.
Ylämaan kauneimmat maisemat, vierailu viskitislaamossa
Aamiaisen jälkeen ajetaan Glencoen kautta kohti Glasgown kaupunkia. Ihaillaan Skotlannin Ylämaan elokuvamaisemia, tehdään kävelyretki West Highland Waylla sekä vieraillaan paikallisessa viskitislaamossa. Mielenkiintoinen ajomatka Inverarayn kautta vie Glasgown sydämeen, kaupunkikierros. Yöpyminen Glasgowssa. (A)

7. päivä, 13.5.
Kotimatka

Aamiaisen jälkeen on vielä hyvin aikaa omatoimiseen kaupunkiin tutustumiseen. Huoneet on luovutettava puolenpäivän aikaan, mutta tavarat voi säilyttää hotellilla. Iltapäivästä kuljetus Edinburghin lentokentälle ja lento Helsinkiin. Päivän ajomatka noin 90 km. (A)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki – Edinburgh 06.50 - 07.35 Finnair
Edinburgh – Helsinki 18.00 - 22.35 Finnair


Majoitus
Novotel Edinburgh Centre****, Edinburgh, 1 yö 8.-9.5.
Vuonna 2004 avattu turistiluokan keskustahotelli on lyhyen kävelymatkan päässä historiallisesta Royal Mile -kadusta ja Edinburghin linnasta. Princes Streetin kaupoille kävelee noin 15 minuutissa. Hotellissa on baari, ravintola, vapaa-ajankeskus (sauna, uima-allas, kuntosali) sekä kokoustilat. Huoneet ovat  modernin raikkaasti sisustetut ja hyvinvarustellut: puhelin ja internet-yhteys, televisio, tallelokero, silitysrauta/-lauta, hiustenkuivaaja, teen- ja kahvinkeittovälineet.
Mercure hotel Perth ***, 2 yötä, 9.-11.5.
Vanhaan vesimyllyyn rakennettu hotelli Perthin keskutassa. Hotellissa on ravintola
ja baari. Huoneissa Wi-FI, silitysvälineet, Sat.tv, vedenkeitin, kylpyhuoneessa hiustenkuivaaja.
The Moorings hotel St. Williams,**** 2 yötä, 11.-13.5.
Keskitasoinen hotelli kanaalin varrella. Hotellissa ei ole hissiä. 36 huonetta.
Huoneissa on sat.tv, Wi-Fi, vedenkeitin, kylpyhuone, hiustenkuivaaja. 
Hotel Voco Grand Central ****, 1yö, Glascow 13.-14.5.
Huoneissa on sat.tv, Wi-Fi, tallelokero, ilmastointi, kylpyhuoneessa suihku, wc. 


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 440 €


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 1
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 35 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59-36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 35-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja. Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 20.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.