Aarno Cronvallin matkassa: Veronan Oopperajuhlat 13.-16.6.,15.-18.8., 29.8.-1.9.2024

Veronan Oopperajuhlat on yksi kesän tärkeimmistä musiikkitapahtumista Euroopassa. Oopperaillat avoimessa amfiteatterissa Veronan historiallisessa keskustassa ovat uskomaton kokemus! 

Vuosi 2024 on omistettu Giacomo Puccinille, jonka kuolemasta tulee kuluneeksi 100 vuotta. Matkan aikana nautitaan kahdesta eri oopperaesityksestä, joista toinen on aina Giacomo Puccinin säveltämä. Puccini tunnetaan viimeisenä merkittävänä italialaisena oopperasäveltäjänä, jonka teoksissa yltiöromanttinen ilmaisu yhdistyy realistisiin aiheisiin ja eksotiikkaan.

Majoittuminen on aivan Veronan keskustassa, vain kävelymatkan päässä areenalta. Lisämaksullisella retkellä on mahdollisuus vierailla myös viehättävässä Sirmionessa Gardajärvellä.

Unohtumattomat oopperaillat Arenalla:
13.6. lähdöllä: Aida ja Turandot
15.8. lähdöllä: Tosca ja Carmen
29.8. lähdöllä: Tosca ja Sevillan parturi

Asiantuntijan matkassa 

Cronvall Aarno

Cronvall Aarno, asiantuntijaopas

Oopperaan ja muuhun klassiseen musiikkiin erikoistunut TV- ja radiotoimittaja, juontaja, tuottaja ja kulttuurivaikuttaja. Pitkä ura Yleisradiossa. Sen jälkeen toiminut mm ...

Niinimäki Eliisa

Niinimäki Eliisa, asiantuntijaopas

Eliisa on asunut Italiassa yli 30 vuotta ja työskennellyt kaikki nämä vuodet matkailun parissa - oppaana eri puolilla Italiaa ja matkatoimistossa suunnitellen ryhm&a ...

Asiakkaamme suosittelevat

Aarno Cronvall ja Eliisa Niinimäki olivat erittäin asiantuntevia. Alustukset ennen oopperoita olivat mielenkiintoisia ja pitivät kuulijat otteessaan aivan loppuun saakka. Kaikki retket olivat hyvin järjestettyjä ja niiden aikana nautitut lounaat erittäin maukkaita. Tämä oopperamatka jää ikuisesti mieleeni kokonaisuutensa ja tietysti upean Aida-oopperan johdosta. - Eeva-Liisa

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden hengen huoneessa
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset ja retket
• kaksi oopperalippua, numeroidut permantopaikat: Poltrona
• suomalaisten asiantuntijaoppaiden palvelut

1 836 €


• Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 13.6., 15.8., 29.8.
Bergamon/Bolognan* nähtävyyksiä

Aamulento Helsingistä Milanoon, missä opas ryhmää vastassa. Ajetaan Bergamoon ja tutustutaan yläkaupungin keskiaikaisiin katuihin. Keskusta on kuin aikamatka, joka johdattaa Italian sydämeen ja sen rikkaaseen kulttuuriperintöön. Ihastellaan vanhoja suihkulähteitä, tutustutaan kiehtoviin käsityöliikkeisiin ja lumoudutaan kahden pääaukion, Piazza Vecchian ja Piazza Duomon arkkitehtonisista mestariteoksista. Basilica di Santa Maria Maggiore on merkittävä 1100-luvun romaaninen kirkko ja yksi Bergamon kulttuurisista kohokohdista. Sen sisätilat ovat ylelliset ja yksityiskohtaisilla mosaiikeilla sekä kultauksilla koristellut. Lounas omatoimisesti. Iltapäivällä jatketaan Veronaan, majoittuminen. Ilta vapaa. 

*29.8. lähdöllä aamulento Bolognaan, missä opas ryhmää vastassa. Tutustutaan kaupunkiin kierroksella. Emilia-Romagnan alueen pääkaupungilla on rikas historia, joka ulottuu etruskien, roomalaisten ja keskiajan aikoihin. Kaupunki on myös todellinen gastronominen keskus ja tunnettu monista herkkuistaan, kuten Parmigiano Reggiano -juustosta, Prosciutto di Parma -kinkusta ja tietysti kuuluisasta bolognesekastikkeestaan. Lounas omatoimisesti. Iltapäivällä jatketaan Veronaan, majoittuminen. Ilta vapaa. 

2. päivä, 14.6., 16.8., 30.8.
Veronan kävelykierros, oopperailta
Aamiaisen jälkeen lähdetään kävelykierrokselle. Aloitetaan Veronan sydämestä, Piazza Bralta, missä sijaitsee roomalaisten rakentama amfiteatteri, oopperafestivaalien esityspaikka. Keskiaikaiset, kauniit palatsit Piazza Erbellä, Scala-suvun palatsit ja tunnelmallinen kotikirkko sekä Rooman valtakunnan ajan nähtävyydet kertovat Veronan pitkästä historiasta. Shakespeare sijoitti Romeon ja Julian tapahtumat Veronaan, ja kierroksella nähdään sekä Julian parveke että Romeon kotitalo. Yhteisen lounaan jälkeen vapaa-aikaa. Ennen oopperaan siirtymistä Aarno Cronvallin alustus illan näytöksestä. Esitys Arenalla alkaa klo 20.45, siirtymiset hotellilta kävellen. Näytös 14.6 Aida, 16.8. ja 30.8. Tosca. (A,L)

3. päivä, 15.6., 17.8., 31.8.
Vapaapäivä Veronassa tai lisämaksullinen retki Gardajärvelle, oopperailta
Aamiaisen jälkeen on päivä aikaa tutustua Veronaan omin päin tai lähteä retkelle Gardajärvelle. Ennen oopperaa Aarno Cronvallin alustus illan näytöksestä. Esitys Arenalla alkaa klo 20.45, siirtymiset hotellilta kävellen. Näytös 15.6. Turandot, 17.8. Carmen, 31.8. Sevillan parturi.

Retki Gardajärvelle suuntaa viehättävään Sirmioneen, joka sijaitsee järven eteläosassa pitkän niemen kärjessä. Tehdään ensin tunnin veneretki "La Romantica" Desenzanon rannikolle. Paluu Sirmioneen. Palmuja, sypressejä, pinjamäntyjä, oleantereita ja ihmeköynnöksiä on kaikkialla! Kävelykierroksella nähdään Scala-suvun rakennuttama mahtipontinen puolustuslinna ulkoapäin, kodikas satama-aukio kahviloineen sekä kauppakatu, jonka varrella on tyylikkäitä pikkuliikkeitä ja houkuttelevia jäätelöbaareja. Lisäksi nähdään huvila, jossa Maria Callas vietti aikaansa 1950-luvulla. Veneretken aikana nähdään järvimaisemien lisäksi Sirmionen niemen kärjessä sijaitsevan roomalaisen, oletetusti runoilija Catulluksen, huvilan rauniot sekä lähde, josta pulppuaa vesi Sirmionen kylpylään. Lounas retken päätteeksi. Ajomatka Verona-Sirmione noin 40 km, kesto noin tunti/suunta. Retken kokonaiskesto noin 6 tuntia. 

4päivä, 16.6., 18.8., 1.9.
Kotimatka 
Aamiaisen jälkeen on vielä hetki omaa aikaa Veronan kauniissa kaupungissa. Iltapäivällä bussikuljetus Milanon lentokentälle, josta lento Suomeen (A) ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Milano 08.00 - 10.05 Finnair
Milano - Helsinki 19.05 - 23.05 Finnair

29.8.-1.9.2024
Helsinki - Bologna 06.55 - 09.00 Finnair
Milano - Helsinki 19.05 - 23.05 Finnair


Hotelli
Giberti****
Sijainti Veronan keskustassa, Arenan ja Porta Nuova -aseman välillä. Uusitut, tyylikkäät huoneet, joissa wifi, ilmastointi, TV, huonepalvelu. Aamiaisen voi nauttia kesällä hotellin ulkoterassilla.


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 390 €
• Gardajärven retki, sis. lounaan 220 € - minimiosallistujamäärä 10

Oopperaesittelyt
Aida Arena di Veronassa on esitetty oopperajuhlien perustamisesta lähtien joka vuosi Giuseppe Verdin ooppera Aida. Etiopialaisen orjan ja egyptiläisen kuninkaan tytär Amneris rakastaa myös Radamesta ja tuntee suurta epäluuloa orjatartaan Aidaa kohtaan. Amneriksen mustasukkaisuus, pelko ja epätoivoinen rakkaus siivittää oopperaa, jonka taivaallisen kaunis musiikki luo kontrastin papiston julmuudelle ja etiopialaisten joukkojen sotavankien joukossa olevalle Aidan isälle, kuningas Amonasrolle. Musiikin suurta juhlaa, loistavaa balettitanssia, upeita joukkokohtauksia ja suuria elämyksiä.

Turandot oli Puccinin viimeinen ooppera, ja jäi kesken hänen kuolemansa takia. Franco Alfano teki Puccinin muistiinpanojen pohjalta oopperan loppudueton. Kiinalainen prinsessa Turandot lupaa ottaa puolisoksi kosijan, joka ratkaisee Turandotin hänelle esittämät kolme arvoitusta. Kukaan ei ole vielä onnistunut ja väärin vastanneet teloitetaan. Tuntematon prinssi Calaf ihastuu Turandotin kauneuteen ja haluaa ratkaista arvoitukset. Hän onnistuu ja draama saa uuden käänteen. Turandotin raivoavaa epätoivoa, Calafin isän, vallasta syöstyn Tataarien kuninkaan Timurin iloa ja surua sekä hänen palvelijattarensa Liun uskollista ja uhrautuvaa rakkautta Calafia kohtaan. Melodisen musiikin ja väkevän draaman voimaa. Kuuluisa tenoriaaria Nessun dorma saa aina tunteet pintaan Areenalla. Huippuooppera!

Tosca Kuuluisan oopperalaulajan Floria Toscan ja taidemaalari Mario Cavaradossin rakkaustarina, jonka Rooman julma poliisipäällikkö Scarpia tuhoaa. Hän himoitsee Toscaa ja vangituttaa Cavaradossin. Tämä Roomassa yhden vuorokauden aikana tapahtuva draama vie mukanaan jo alkutahdeista lähtien. Scarpian loputon julmuus ja häikäilemättömyys tuntuu niin tutulta nykyaikana. Loistavia aarioita, duettoja ja joukkokohtauksia. Cavaradossin tenoriaaria "E Luvecan la Stelle" ennen loppukohtausta saa kyyneleet silmiin. Scarpian Toscalle lupaamaa valeteloitusta ei tapahdu vaan Cavaradossi teloitetaan oikeasti. Julma tarina, mutta ah, niin upeaa musiikkia!

Sevillan parturi
, italiaksi "Il barbiere di Siviglia" on Gioachino Rossinin säveltämä ooppera, joka sai ensi-iltansa vuonna 1816. Koominen ooppera kertoo nuoren kreivi Almavivan pyrkimyksistä voittaa kauniin Rosinan rakkaus. Hän turvautuu moniin valepukuihin ja juoniin, usein yhdessä ovelan parturi Figaron kanssa. Ooppera on tunnettu leikkisistä aarioistaan ja se on yksi maailman useimmin esitetyistä oopperoista.

Carmen
on yksi maailman suosituimmista oopperoista, eikä syyttä. Musiikki on nerokasta. Alkusoitto avaa jo aistit. Aariat, duetot ja kuorokohtaukset soivat ja elävät. Mielessään voi hyräillä tuttuja melodioita. Sevillassa nuori mustalaisnainen Carmen on tupakkatehtaassa töissä ja sotilaat ihailevat tehtaan naisia heidän tullessaan tauolle ulkoilmaan. Siitä alkaa draama. Seurataan tiiviisti Carmenin ja korpraali Don Josén suhteen kehittymistä. Maalaistyttö Micaela on Don Josén rakastettu, mutta Carmen hurmaa täysin korpraalin. Micaela jää taustalle ja muodostaa dramaturgisesti oivan vastakohdan Carmenille. Carmen on jättänyt Don Josén ja uusi rakkaus on tulossa. Kuuluisa härkätaistelija Escamillo ei voi vastustaa Carmenia. Carmen vie ja viettelee, toimii omien lakiensa mukaan, uhmaa kuolemaa, jonka näkee korteista ennustaessaan tulevan. Verevää draamaa ja musiikkia sekä toinen toistaan tutumpia melodioita. Tälläkin oopperalla on tuttuun tapaan traaginen loppu. Loistava yhdistelmä hyvin kirjoitettua draamaa ja täydellistä musiikkia.    


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 3
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 59 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja). 


Erityishuomiot

Matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai EU-henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.