Mummun matkassa: Tarunomainen Pariisi 28.-31.3.2024

Koe kanssamme tarinoiden Pariisi ja nauti keväisestä kaupungista!

Matkan aikana tutustutaan Monte Criston kreivin linnaan ja puutarhaan, nähdään aurinkokuninkaan rakennuttama upea Versailles, vieraillaan Montmartren kukkulalla ihailemassa näkymiä ja kurkistetaan kellonsoittajan kotina tunnettua Notre Damen katedraalia. Kuullaan myös tarinoita muskettisotureista ja ritareista sekä vietetään aikaa yhdessä.

Asiantuntijan matkassa 

Niemenmaa Riitta

Niemenmaa Riitta, asiantuntijaopas

Opettaja, kulttuurin ja matkailun vannoutunut harrastaja ja musiikin asiantunteva ystävä.  Muun muassa Mummun matkassa maailmalla -matkojen isoäiti. ...

Boncoeur Helena

Boncoeur Helena, asiantuntijaopas

Helena on aito suomalainen ja pariisilainen jo vuodesta 1988, jolloin hän saapui opiskelemaan ranskaa ja italiaa Sorbonnen yliopistoon ja taidehistoriaa École du Louvre ...

Lomalinjan matkassa saat enemmän:

• reittilennot turistiluokassa
• majoitus kahden tai kolmen hengen huoneissa ohjelmassa mainitussa hotellissa
• ohjelman mukaiset ateriat, kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut
• suomenkielisen asiantuntijaoppaan opastukset
• Riitta Niemenmaan opas- ja matkanjohtajapalvelut koko matkan ajan

1 496 € / aikuinen
1 396 € / lapsi 2–11 v. • Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
• Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Lomalinja Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
• Lisäksi Lomalinja Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Lomalinjasta tulee maksukyvytön.
• Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista www.lomalinja.fi/lomalinjanmatkaehdot

1. päivä, 28.3.
Montmartre
 
Aamulento Pariisiin, jossa paikallisopas ryhmää vastassa. Ajetaan Montmartren kukkulalle Sacre Coeurin katedraalin luo, josta avautuvat upeat näkymät Pariisiin. Taiteilija-aukiolla voi seurata pariisilaisten taiteilijoiden töitä ja aikaa on myös oman kuvan teettämiseen. Yhteisen lounaan jälkeen jatketaan hotellille, majoittuminen. Omaa aikaa ympäristöön tutustumiseen. (L) 
 
2. päivä, 29.3.
Monte Criston kreivi ja muskettisoturit
 
Lähtö aamiaisen jälkeen tutustumaan Monte Criston kreivin linnaan ja sen puutarhaan Pariisin ulkopuolelle. Täällä Alexander Dumas kirjoitti kirjoja ja näytelmiä. Jos et ole vielä tutustunut Alexander Dumasin tuotantoon, suosittelemme tutustumaan siihen ennen matkaa kirjoina tai elokuvina! Kuullaan tarinoita Dumasin tuotannosta ja pysähdytään matkalla ranskalaiselle lounaalle. Paluu hotelliin iltapäivällä. Loppupäivä vapaa omatoimiseen tutustumiseen. (A,L)

3. päivä, 30.3.
Versailles, aurinkokuninkaan linna
 
Aamiaisen jälkeen suunnataan kohti aurinkokuninkaan rakennuttamaa mahtavaa Versaillesin linnaa. Se on toiminut lukuisten tarinoiden näyttämönä ja siellä ovat ratsastaneet muskettisoturit, juonitelleet ritarit, kuninkaat ja kuningattaret vuosisatojen ajan. Seikkaillaan myös linnan valtavassa puutarhassa. Lounas ennen paluuta hotelliin. (A,L) 

4. päivä, 31.3.
Keskiaikainen Pariisi, Notre Dame ja Citen saari
 
Aamiaisen jälkeen lähdetään kohti Citen saarta keskellä Pariisia. Täällä sijaitsee kuuluisa Notre Damen katedraali, jossa Notre Damen kellonsoittaja tarinan mukaan asui. Kävellään saarella ja kuullaan tarinoita temppeliherroista ja keskiaikaisista ritareista. Käydään myös kurkistamassa Conciergerien keskiaikaiseen vankilaan. Lopuksi nautitaan yhteinen lounas latinalaisissa kortteleissa, jonka jälkeen siirtyminen lentokentälle kotimatkaa varten. (A,L)ateriakoodit: A – aamiainen, L – lounas, P – päivällinen, PH – puolihoito, TH – täysihoito, AI – all inclusive

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)
Helsinki - Pariisi 07.35 - 09.45 Finnair
Pariisi - Helsinki 19.00 - 22.55 Finnair


Majoitus
Mercure Paris Montmartre Sacré Coeur****
Hyvätasoinen hotelli lähellä Punaista myllyä ja Montmartren kukkulaa Pariisin keskustassa. Huoneissa tee/kahvinkeitin, ilmainen WiFi, TV, hiustenkuivaaja, minibaari ja tallelokero. Muutamassa kahden hengen huoneessa lapsen lisävuode mahdollinen. 


Oheinen hotellin tähtiluokitus perustuu paikalliseen luokitukseen, joka ei ole yhtenevä kaikissa maissa. Luokitus voi antaa liian hyvän kuvan hotellista ja sen palveluista. Käytämme lisäksi Lomalinjan sanallista neliportaista luokitusta (vaatimaton - keskitasoinen – hyvätasoinen – erittäin hyvätasoinen) antaaksemme todenmukaisemman kuvan majoituksesta. Erikoismajoituksiin (mm. lodget, kotimajoitus, luostarit) luokitus ei sovellu. (Lomalinjan matkaehdot, kohta 9.1.)

Lisämaksusta
• yhden hengen huone 320 €


Matkaehdot

MATKAN MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT 2
Varausmaksu 300 €/hlö, eräpäivä 7 vrk varauksesta, nettivarauksissa heti.
Loppumaksun eräpäivä 60 vrk ennen matkaa.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokulu 100 e/hlö
- 59 - 45 vrk ennen matkan alkua, pidätetään varausmaksu
- 44 - 31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 25% matkan hinnasta
- 30 - 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75% matkan hinnasta
- 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Matkojen tiedot ja hinta perustuvat tämän hetken tilanteeseen ja voivat muuttua. Ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa lomalinja.fi –sivuiltamme tai toimistoistamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Tarvittaessa annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Lomalinjan matkaehtoja (yhdistelmä Yleisiä matkapakettiehtoja (YME) ja Lomalinjan lisä- ja erityisehtoja).


Muut lisätiedot

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Ryhmän minimikoko 15.

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä virallinen EU-henkilökortti.

Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Kehotamme hankkimaan matkustajavakuutuksen jo matkavarauksen yhteydessä. Tarkistakaa, että vakuutusturva on riittävä ja kattaa yllättävät sairastumiset ja tapaturmat sekä mahdollisen sairaskuljetuksen Suomeen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta www.thl.fi saatte ajankohtaiset tiedot lomakohteenne terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Perusrokotuksina suosittelemme jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksia sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokotuksia. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta maksatulehdusta vastaan. Lomamaanne matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydätte Matkustaminen -otsikon alta sivulta www.um.fi. Sivuilla on myös lomakohdettanne lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.